Атака кандидатира Недялко Вапцаров за кмет на Хасково
Атака кандидатира Недялко Вапцаров за кмет на Хасково / netinfo
Недялко Вапцаров е кандидатът на „Атака” за кмет на Хасково. Амбицията на партията е той да участва в балотаж, вероятно срещу сегашния градоначалник Георги Иванов. Кандидатурата на Недялко Вапцаров, който е математик, специалист по информационни технологии и е сред първите членове на партията, днес официално обяви депутатът Георги Димитров. До момента сериозни разговори за подкрепа на Вапцаров с други формации не са водени, съобщи народният представител, но вратата за преговори е отворена за всички с изключение на ДПС.

Кандидатът за кмет Недялко Вапцаров е пети в хасковската листа на „Атака” за общински съветници. Водач е областният председател на партията Георги Майоров, на втора позиция е общинският лидер Анюта Лозева. Следват преподавателят в хасковската гимназия по механо и електротехника Тихомир Калинов и психологът Борислав Иванов. Принцип на „Атака” е на първите места да бъдат лидерите и най-изявените активисти, коментира депутатът Георги Димитров, който обяви имената на 12 от общо 30-те кандидати за съветници, включени в хасковската листа на партията. Прогнозата на народния представител е че „Атака” ще запази позицията си от евровота и на предстоящите избори отново ще бъде трета сила в общината с между 8 и 10 местни депутати в следващия Общински съвет.

„Атака” е готова с кандидатите си за кметове и съветници в цялата област, с малки колебания само на две места и предложенията са представени на Волен Сидеров при посещението му в Хасково, съобщи депутатът Георги Димитров.