/ iStock
Двама мъже и жена от Хасково са задържани като съпричастни към телефонна измама. Схемата, по която успели да подведат възрастен човек, е  отдавна познатата – звънене по телефона с тревожно съобщение за катастрофирала близка, която се нуждае от спешна операция, следва и условието за заплащане на хирургическата намеса.

Поредна „ало“ измама: Мъж опакова 34 000 лв. и ги хвърли на улицата

Човекът набързо събрал исканите 19 хиляди лева и под въздействието на емоцията, предал пакета на непознат мъж на адрес в града.

Едва след като се успокоил, разбрал, че е попаднал в лапите на измамници и потърсил помощ в полицията. Разследващите незабавно се заели със случая и скоро влезли в дирите на двамата мъже – на 47 и 23 години, и 45-годишната жена.

След задържането тримата признали, че били наети по обява и задачата им била да вземат и да пренесат парите, които в крайна сметка върнали с протокол. Криминалистите работят по установяването на извършители и на още една измама, този път по схемата „помощ на полицията“, в която попаднала местна жителка.

Ало измама: Пенсионер даде голяма сума пари на мним лекар

Тя спазила указанията на мнимия униформен и оставила пред вратата на дома си исканите 1 700 лева. Предприети са всички действия за разкриването на извършителите на престъплението.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня