/ СК
21 състезатели от димитровградския клуб по джу-джицу „Бугари“ участваха в турнира „Национална купа Свети Архангел Михаил“ в Смолян. Шампиони станаха: Ивайло Костов, Кристиян Митков, Симона Толчева, Николай Николаев, Пламена Тодорова, Яна Димитрова, Теодора Иванова и Димитър Гочев.

Димитровград с балкански шампиони по джу-джицу

Със сребро се окичи Беатрис Филева, а с бронз- Калоян Раднев, Габриел Георгиев, Денис Кемал и Даниел Чакъров. В крайното касиране клубът е на второ място по спечелени шампионски отличия, съобщи треньорът Гочо Гочев.

В турнира участваха 215 състезатели от 15 клуба в страната и Гърция. Това е последното състезание за димитровградския клуб през тази година. На 1 декември предстои участие в национален семинар в Габрово и полагане на изпити за техническа степан.

Тренировките в „Бугари“ продължават без прекъсване и през зимата. От 2019 г. клубът ще участва в състезания не само по джу–джицу, но и по джудо, като планираме да организираме две състезания в Димитровград- едно по джудо и отворен турнир по джу–джицу, съобщи още Гочо Гочев. 

През тази димитровградският клуб завърши откритото Балканско първенство и Световна купа за деца до 15 години по джу-джицу с двама балкански шампиони.

Димитровград с трима състезатели на Балканското първенство по джу-джицу

Златни медалисти в своите категории и възрастови групи станаха 17-годишният възпитаник на езиковата гимназия Никола Балев и 11-годишната Теодора Иванова от ПМГ „Иван Вазов“.

С бронзови медали в Дуо Шоу за юноши завърши Европейското първенство по джу-джицу Никола Балев от димитровградския клуб „Бугари“ с Радостин Костадинов от Бургас. Балев все още лекува травма, получена по време на първенството.