СК "Бугари", Димитровград
СК "Бугари", Димитровград / СК
Димитровград с трима състезатели на Балканското първенство по джудо
98900
Димитровград с трима състезатели на Балканското първенство по джудо
  • Димитровград с трима състезатели на Балканското първенство по джудо
За участие в откритото Балканско първенство и Световна купа за деца до 15 години по джу-джицу заминават днес трима състезатели от димитровградския клуб "Бугари" и треньорът им Гочо Гочев. Първенството стартира от 21 септември и ще продължи до 23 септември включително в Атина.

За участие са регистрирани над 1100 участници от 32 държави. 15 са българските. Тримата представителите на димитровградския клуб са: 17-годишният възпитаник на езиковата гимназия Никола Балев, който ще се състезава в две категории- при възрастова група до 21 г. и до 94 кг и във възраст до 18 г. и над 81 кг; 11-годишната Теодора Иванова от ПМГ „Иван Вазов“ в категория до 48 кг до 12 години и 10-годишният Димитър Гочев от СУ „Любен Каравелов“ в категория до 34 кг и до 12 години.

СК "Бугари", Димитровград
СК

На Балканското първенство миналата година Никола Балев бе втори, така че и сега целта ни е да се върнем с поне два медала, коментира треньорът Гочо Гочев. Той сподели, че за съжаление преди отговорното и силно състезание Никола Балев е с травма, но се надява въпреки нея да постигне успеха, за който е подготвен.

СК "Бугари", Димитровград
СК

20 са картотекираните в димитровградския клуб по джудо и джу-джицу, като редовно тренировките посещават 12-13 от тях. За деца на възраст до 4 клас участието до края на тази година е безплатно. Безплатно тренират и деца от многодетни семейства, чиито двама родители имат минимум средно образование. За останалите месечната такса е 25 лв., а тренировките се провеждат в спортния салон в димитровградската езикова гимназия.

СК "Бугари", Димитровград
СК

В момента от клуба разработват план и за бразилско джу-джицу, при което схватките са само на земя. Работят по проект, с който да кандидатстват по общинската програма „Димитровград на младите“ и се готвят за Европейско първенство в Болоня в края на октомври, съобщи треньорът Гочо Гочев. За 2017 г. той бе втори в класацията "Треньор на годината" на община Димитровград.