4882 лв. събра до момента Дари Рождество в Димитровград
4882 лв. събра до момента Дари Рождество в Димитровград / DarikNews, архив

838,80 лв. са събрали за каузата „Дари Рождество” ин витро за семейство Антоанета и Валери Стефанови от коалиция „Да за Димитровград” на предколедна среща снощи. С тях общата сума, набрана до момента, е в размер на 4882,80 лв. от необходимите за процедурата 8000 лв.

Благотворителната кампания "Дари Рождество!" стартира в Деня на християнското семейство - 21 ноември, с концерт в спортна зала „Младост”, организиран от местната фондация „Подари усмивка” с подкрепата на община Димитровград и мотоклуб „Викингите” и безвъзмездното участие на: танцова формация „Street Dust” с ръководител Миглена Бинева, младите певици Бетина, Деница и порасналото „звездно момиче” от групата на Борис Вълканов Елеонора Сталева- сега солист на Забавно-духов оркестър Димитровград, Недялко от група SPIDER и рок бандите GRAND ILLUSION от Димитровград и UNDER BUILDING от Чирпан. Необходимата озвучителна техника също безвъзмездно осигури Дани Палашев. 1800 лв. бяха събрани от продажбата на пропуски за концерта. Със средствата от дарителските кутии и специалната банкова сметка, ден по-късно сумата стана 3505 лв.

На още осем места в Димитровград - общинския драматичен театър „Апостол Карамитев”, в офиса на фондация „Подари усмивка”, сладкарницата на бул. „Благоев”, хотелът до светофарите на бул. „Раковски” и „Ст. Стамболов”, зоомагазин и магазин за бельо на ул. „Хр. Г. Данов”, фризьорски салон в кв. Славянски и магазин за мобилни телефони на бул. „България”, са поставени дарителски кутии, в които събирането на средства продължава.

До средата на февруари 2013 г. е срокът, в който необходимите за процедурата ин витро 8000 лв. трябва да бъдат събрани, а димитровградското семейство да постъпи в столичната клиника.

Дарителската банкова сметка е:

АЛФА БАНКА - КЛОН БЪЛГАРИЯ

IBAN : BG80CRBA98981030026291

BIC CODE : CRBABGSF

Антоанета Стефанова