4 задържани гранични полицаи на ГКПП Капитан Андреево
4 задържани гранични полицаи на ГКПП Капитан Андреево / DarikNews.bg, Архив
4 задържани гранични полицаи на ГКПП "Капитан Андреево"
90122
4 задържани гранични полицаи на ГКПП "Капитан Андреево"
  • 4 задържани гранични полицаи на ГКПП "Капитан Андреево"

Спецакция като от американски екшън филм блокира рано тази сутрин за около 4 часа ГКПП „Капитан Андреево”. Задържани за срок от 24 часа са 4 гранични полицаи, които по неофициална информация са хванати с белязани пари. На територията на пункта специализираното звено "Антикорупция" при Софийска градска прокуратура продължава процесуално-следствените действия, като разследването е за корупционни практики от длъжностни лица, потвърди Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор Сотир Цацаров.  По думите й акцията касае действия, представляващи искане и получаване на подкупи от гранични полицаи, за да изпълнят или не изпълнят задължения по служба.

На място работят двама прокурори от специализираното звено "Антикорупция", 9 следователи от Софийска градска прокуратура и 50 служители на "Вътрешна сигурност" към МВР", обясни Румяна Арнаудова. Претърсват се служебни помещения, домашни адреси и се обискират лица.

 

По думите й послучая се работи повече от година, като предстоят още арести. Разследването е възложено на звено "Антикорупция" от главния прокурор Сотир Цацаров и в хода му са използвани специални разузнавателни средства.

Акцията е започнала преди 6.30 ч. тази сутрин на пункта. Действията се разиграли пред очите на Севгин Гюняш, който пътува от Турция за състезание в Молдова заедно с 5 10-годишни деца, които също стават свидетели на зрелищните сцени. Разказът на Севгин Гюняш чуйте в приложения файл.