4-годишен с 4 медала от световен танцов фест
4-годишен с 4 медала от световен танцов фест / DarikNews
4-годишен с 4 медала от световен танцов фест
68524
4-годишен с 4 медала от световен танцов фест
  • 4-годишен с 4 медала от световен танцов фест

4-годишният танцьор на димитровградския денс център „Галаксико" Гейбриъл Делчев се завърна с 4 медала от първата си изява в световно състезание. Дебютът му бе в танцовия фест на Нови сад, където се представиха 2 600 деца от 27 държави. 4 танца в 4 стила игра Гейбриъл, който на пресконференция днес разказа за успеха си, заедно със своя ръководител Тихомир Митев.

„Галаксико" пътува с 10 деца, като представя 34 танца в 12 стила и се завръща с 20 световни купи- 10 златни, 7 сребърни и 3 бронзови. Това е и първото задгранично участие на 4-годишния Гейбриъл. Дебютът му пред публика е, когато е едва на 1.6 г.- в модна фиеста на неговата баба Катя Генева, която е общински съветник в местния парламент на Димитровград, както и един от най-редовните спонсори на танцовата школа. Тогава Гейбриъл дефилира като матадор, облечен с памперс, разказа днес Тихомир Митев. 2-годишен пътува с „Галаксико" за състезание в Перник, където обаче въпреки молбите на всички да изиграе танца си за желираните мечета, малкият проявява характер и отказва. Излиза само, за да се поклони на публиката и журито.

4годишен с 4 медала от световен танцов фест
netinfo

Вече 4-годишен тренира редовно, като признава, че понякога се отпуска, а друг път му се повръща от танци. Състезанието в Нови сад е първото му международно и е радостен, че взема цели 4 медала. Обещава догодина, когато стане на 5 г. и отличията му от световен танцов фест да бъдат пет. Любимият му танц е „Смърфовете", а от пътуването до Нови сад е най-впечатлен от автобуса, голямата зала, светлините, концерта и многото деца там.

Все още не е написал писмо до Дядо Коледа, но иска той да му донесе робот динозавър и чака Коледа, защото вече се затъжил за нея, а след това иска да отиде на море и да събира рапани и миди, които му били любими.

Гейбриъл и Тихомир Митев от „Галаксико" чуйте в приложения файл.