3 нови спортни комплекса и богата програма за Деня на спорта, осигури Община Хасково
3 нови спортни комплекса и богата програма за Деня на спорта, осигури Община Хасково / netinfo
Със спортен спектакъл с участието на Националния отбор по батут Хасково ще отбележи Денят на българския спорт. В спектакълът насорчен за 18 часа в зала „Дружба” ще се включат и Спортни клубове по аеробика, спортни танци, Брейкформация “Крейзи степс”, Баскетболен клуб “Хасково”, Футболен клуб “Асти 2000”, Карате клуб “Аида нет Вадо-рю”, Спортен клуб “Джудо и джу-джицу” и акробати.

Отбелязването на денят ще започне в 9 часа с турнир по футбол на малки вратички, 30 минути по- късно на пл. Свобода е предвиден детски спортен празник „За здравето и спорта”.

В програмата на Община Хасково за днес са предвидени турнир по стрийтбол, състезания с велосипеди, ученически състезания „Бързи, смели, сръчни”, както и спортен празник с демонстрации на Спорто училище „Стефан Караджа”.

Три нови спортни комплекса на стойност 8000 лв. са монтирани от Община Хасково по повод честването на Деня на българския спорт. Комплексите, оборудвани с лост, висилка, шведска стена, успоредник и лежанка, са разположени в парковете “Кенана”, “Ямача” и “Куба”.