27.43 % активност в областта. Проверяват агитация със СМС-и
27.43 % активност в областта. Проверяват агитация със СМС-и / DarikNews
29 МИР: 27.43 % активност. Проверяват агитация със СМС-и
63915
29 МИР: 27.43 % активност. Проверяват агитация със СМС-и
  • 29 МИР: 27.43 % активност. Проверяват агитация със СМС-и

27.43 % е избирателната активност в Хасковско към 13 ч., отчете районната комисия. Към момента не сме подготвили точните данни за активността в отделните 11 общини от избирателния район, коментира председателят й Таня Захариева, която се ангажира към 18 ч. от комисията да предоставят тази информация.

По думите на Таня Захариева постъпилите от началото на изборния ден днес жалби до комисията са около 20, а общо са 37. В повечето от случаите днес сигналите са за недопускане на застъпници или представители на политическите партии в секциите от комисиите им, посочи тя. Няма сигнал за търговия с гласове на територията на 29 МИР-Хасково, подаден до РИК, увери председателят Таня Захариева. Чуйте я в приложения файл.

5 от депозираните до комисията вчера жалби са изпратени по компетентност до районна прокуратура-Хасково, тъй като не може да се установи дали всъщност не се съдържат данни за евентуална престъпна дейност. Жалбите са от регистрираните кандидати и политически лица, които вчера получили агитационен СМС със съдържание на латиница, изпратен от интернет. Дарик научи текста на съобщението: „Гласувай с №... за собственото си достойнство, да спрем агентите... Бъдете свободни хора...", подписано с името на лидера на политическа партия.