27 села останаха без ток
27 села останаха без ток / DarikNews

27 села от областта са без ток, съобщават от EVN. В много райони, на цялата територия на дружеството в Югоизточна България, има скъсани електропроводи заради сняг и паднали клони и дървета по тях.

Без електричество са общо 149 селища в Югоизточна България. Най-тежко е положението в Пловдив, Смолян, Хасково, Кърджали и Стара Загора. Най-много селища без ток има в Кърджалийска област, общо 45.

Общо 54 аварийни екипа работят по отстраняване на повредите и възможно най-бързото нормализиране на електрозахранването. Обстановката обаче се усложнява от силния вятър и снегонавяванията на места. До момента в телефонния център на дружеството са постъпили около 3000 обаждания.

Преди минути стана ясно, че детските градини в общината са получили обяда за малчуганите. Доставена е и следобедната закуска. Тази сутрин, заради непочистени улици, фирмата, която доставя храна не успя да стигне до детските градини. За да няма напрежение ако и утре ситуацията е тежка, закуската на децата за утре е доставена от днес.