19 пощенски станции в област Хасково приемат годишни данъчни декларации
19 пощенски станции в област Хасково приемат годишни данъчни декларации / Darik News, архив

19 пощенски станции в област Хасково приемат годишни данъчни декларации, съобщават от офиса на НАП. Услугата ще функционира до края на данъчната кампания, която за дружествата продължава до 31 март, а за физическите лица до 30 април.

От днес в готовност са 17 пощенски станции, разположени във всички по-големи населени места в областта, а от следващия понеделник декларации ще приемат още 2 клона – този в хасковския квартал „Орфей“ и централният в Димитровград.

Служителите на пощите вече са обучени от експерти от офиса на НАП по отношение новостите в тазгодишната данъчна кампания, а гишетата са снабдени с достатъчно на брой декларации и приложения към тях. От Агенцията обръщат внимание на клиентите си да проверяват предварително вписаната в образците информация, както и да бъдат налични необходимите за прилагане: служебни бележки за изплатени доходи, удостоверение от ТЕЛК или документи за ползван ипотечен кредит в случай на данъчно облекчение и др.

Така вариантите за подаване на годишни декларации за гражданите и бизнеса вече са, освен на място в офисите на НАП, на гише в 19 пощенски станции, по пощата като писмо (препоръчително с обратна разписка) и по интернет с електронен подпис или ПИК.

 

Повече информация за попълване на декларациите, плащане на данъците и  сроковете за това, може да се получи на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на един разговор.