17-годишен опита да набие полицай
17-годишен опита да набие полицай / netinfo

17-годишно момче от Тополовград е заловено заради хулигански прояви.

Момчето често се е заяждало с деца от местно училище, като понякога се е опитвало и да ги удря с юмруци. Директорката на учебното заведение е подала сигнал в полицията с молба органите на реда да помогнат 17-годишният да на се допуска в двора на школото.

Вчера полицаите обхождащи района на учебното заведение са забелязали, че момчето отново е в двора. Отправили му предупреждение, но то започнало да спори с тях. Служителите го принакили да ги придружи до управлението и тогава момчето опитва да удари единия полицай и бяга.

Полицаите успяват да го хванат и го довеждат в полицейското управление, където е извикана и майка му. В нейно присъствието детето е разпитано от инспектор от детска педагогическа стая, а по препоръка на прокуратурата е образувано досъдебно производство за хулиганство и съпротива.

Дарик научи, че детето се казва Данаил Жеков и е бивш възпитаник на училището, в което е провявал хулиганските си прояви. Това e училище “Петър Берон”. През учебната 2005-2006 година Данаил е изключен от там заради агресивно поведение. Миналата година в сила е била и полицейска забрана да се доближава до територията на учебното заведение.