13-годишна системно изнасилвана от баща си
13-годишна системно изнасилвана от баща си / Darik News, архив

Самотен баща на 4 деца- едно момиче и три момчета, е изнасилвал системно 13-годишната си дъщеря. Сигналът е подаден на тел. 112 от най-големия брат на момичето- жертва на сексуалното посегателство след последното изнасилване, станало преди два дни в дома им. 32-годишният им баща Желю Иванов е задържан и срещу него е повдигнато обвинение за изнасилване на малолетна повече от един път, съобщи наблюдаващият прокурор Розалин Трендафилов.

Днес с решение на Хасковския окръжен съд мъжът бе оставен в ареста с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража". Първоначално децата са били предадени на работници от отдел „Закриа на детето" при социалната дирекция.

Децата са учили в помощно училище-интернат "П. Р. Славейков"-Харманли и са се прибирали в дома си само в събота и неделя. От 2011 г. те живеят при баща си, след като съдът е постановил той да упражнява родителските права. Причината е, че едно от момчетата е било системно пребивано от мъж, с който майката живеела на семейни начала. До 9 февруари тази година бащата Желю Иванов е живял също на семейни начала с друга жена, от която има пето дете. След скандал тя си тръгнала заедно с най-малкото дете. От тогава започва и сексуалният тормоз върху 13-годишната му дъщеря, показва разследването. В рамките на две седмици за краткия си престой вкъщи момичето е било изнасилено няколко пъти от баща си, сочат още данните на разследването.

При разпит пред съдия жертвата отрекла да е водила полов живот преди посегателството на бащата върху нея. Тя заедно с тримата си братя е временно устроена в дом в Стара Загора. Ако майката не ги потърси, предстои процедура за настаняването им при приемни семейства, съобщиха от дирекция "Социално подпомагане" в Харманли.

32-годишният Желю Иванов до момента не е осъждан и няма криминални прояви. По думи на негови съседи от Маламар дере в Харманли той е без постоянна работа, но често са го ангажирали да работи на различни обекти и семейството не е било крайно нуждаещо се.

При последното изнасилване на дъщеря си той е бил пиян, а медицинската експертиза е установила, че вследствие на половия акт момичето има травми. Има риск момичето да забременее.