ГКПП "Капитан Андреево"
ГКПП "Капитан Андреево" / Дарик радио-Хасково
Около 12 км е опашката от тирове на трасе „Изход“ пред ГКПП „Капитан Андреево“ тази сутрин. Шофьорите продължават да чакат минимум денонощие. Подобна е ситуацията и на турска страна, съобщават техни колеги.

След намесата на омбудсмана Мая Манолова, сезирана от шофьори, тази сутрин на паркинга пред пункта „Капитан Андреево” вече са монтирани 10 химически тоалетни. Да бъде изграден паркинг с необходимите условия за изчакване, предвид това,че опашките от тирове на „Капитан Андреево” се образуват често, ще настоява тя пред АПИ и МРРБ.

ГКПП "Капитан Андреево"
Омбудсман

Част от проблема за забавянето на българския пункт този път е, че 3 от кантарите не работят вследствие на тежката зимна ситуация, посочи директорът на агенция „Митници” Розалия Димитрова, макар и по думите й той да работи с пълния възможен капацитет. До края на седмицата ще бъдат ремонтирани, увери тя.

На граничния пункт с омбудсмана Мая Манолова вчера пристигна и съветникът на министъра на вътрешните работи по въпросите, свързани с граничния контрол и охраната на държавната граница Захарин Пенов. В работната среща участваха: заместник-директорът на „Гранична полиция“ – Елхово комисар Стоян Мандаджиев, началникът на Митница Бургас Валери Стефанов и заместникът му Красимир Фучеджиев, началниците на ГКПП комисар Емил Гочев и на митническия пункт Господин Господинов.

ГКПП "капитан Андреево"
Омбудсман

По инициатива на „Гранична полиция“ днес ще се проведе среща с турските гранични власти за набелязване на съвместни мерки за нормализиране на трафика на товарни автомобили през ГКПП - Капитан Андреево, съобщават от МВР.