„Златна котка“ събира магове от цял свят в Габрово
„Златна котка“ събира магове от цял свят в Габрово / Община Габрово

Червен килим ще посрещне най-добрите илюзионисти на България и света в Габрово по време на галаспектакъла в четвъртото издание на магичния фестивал „Златна котка“. Той ще се проведе на 28 и 29 март и ще събере повече от 70 български и световни имена в магичното изкуство, които ще се състезават помежду си и споделят опит.

Специален гост на събитието ще бъде президентът на International Brotherhood of Magicians (Международното илюзионно братство) Шон Фаркуар (Канада), който е и двукратен световен шампион по магично изкуство. Той ще изнесе пред илюзионистите най-новата си лекция, която до сега не е представяна в Европа.

Сред знаменитите гости са още Фриц Алкемаде - холандски магьосник и лектор, носител на редица награди, Пикси и Зека от Сърбия, Лий Алекс от Великобритания, Георги Петков – Бинти, Астор, Дани Мeджикс, MR Jim.

Първият ден на фестивала е затворен за външни посетители. Той е насочен само към професионалистите и посветен на лекции и демонстрации на най-новото в бранша.

Във втория ден можете да се потопите изцяло в илюзионното изкуство в зала Възраждане, където ще тече представянето на участниците, състезаващи се за приза „Златна котка“, ще има базар с магични стоки, а вечерта ще завърши с пищен галаспектакъл, в който публиката ще може да се наслади на представянето на победителите в отделните категории, специалните гости и невероятното лазерно светлинно шоу на Андромега.

Фестивалът „Магична среща Златна котка 2015“ се провежда за четвърти пореден път в Габрово. Организатори са Quick Hands Project и Община Габрово.

Освен статуетката, дело на габровския скулптор Георги Балабанов, победителят ще получи и регистрация за участие в най-големия световен илюзионен фестивал в Блекпул, Англия.

Билети в мрежата на EVENTIM, преди спектакъла - в зала „Възраждане“.