/ iStock/Getty Images
Всички дружества работят за почистване на пътищата в Общината. Снежната покривка в централна градска част е 10 см., във високите части на общината - 15-17 см.

Жълт код за снеговалеж е обявен за Габровска област

На прохода Шипка температурата е минус 11 градуса, пътят е обработен, снежната покривка е 15 см., вали слаб сняг. Остава в сила забраната за движение на моторни превозни средства с обща маса над 12 тона.

Времето в Габрово е облачно, температурата на въздуха е минус 2 градус, а влажността - 93%. Пътищата в областта са проходими при зимни условия. ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата. Градските и междуградски автобусни линии са покрити.

И снегът е вече тук - очакват се валежи в Северна България и в планините

Пътят към курортен комплекс "Узана" е почистен и опесъчен, снежната покривка там е около 15 см.,
температурата е минус 8 градуса. Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Днес на места все още ще има превалявания от сняг, които постепенно ще спрат, а в следобедните часове и облачността от запад ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа умерен, в Източна България и силен северен вятър.

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 0° и 5°, в София 0° - 1°. Над планините през по-голямата част от деня ще е предимно облачно и ще превалява сняг.

Почистени ли са проходите в страната? (ВИДЕО)

След обяд валежите ще спират и облачността над масивите от Западна България ще се разкъса.
Ще духа силен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра - около минус 9°.