/ Тихомир Църов, Dariknews.bg
Жандармерия охранява централната част на Габрово, където са разположени административните сгради на Общината, Областния управител, Окръжния и Районен съд. Това се случва след снощния протест, обявен срещу насилието на трима роми над служител в денонощен търговски магазин.

жандармерия в Габрово
Тихомир Църов, Dariknews.bg


Побоят стана на 7 април вечерта, полицията запази мълчание повече от денонощие, а вчера кметът на Габрово Таня Христова обяви, че е научила от медиите. До късно снощи протестът продължи по улиците на Габрово, като край къщи, в които се смята, че живеят роми се стигна до особено изострено напрежение. Днес от 18:00 часа отново е обявен протест, сборният пункт е на площад Възраждане в Габрово.

Повдигнаха обвинения на тримата задържани за побоя в Габрово

Тук се появи и вицепремиерът Томислав Дончев, който е кмет на Габрово до юни 2010 година. Настоящият кмет Таня Христова е част от екипа му от този мандат.

жандармерия в Габрово
Тихомир Църов, Dariknews.bg


От Общинско предприятие „Благоустрояване” нито потвърдиха, нито отрекоха твърдението, че един от участниците в побоя е техен служител, който според слуховете е уволнен.

Размирици в Габрово след побоя в магазин (ВИДЕО)

Един от заместниците там - Момчил Дончев, брат на вицепремиера Томислав Дончев, е в отпуск. Друг заместник заяви за Дарик по телефона, че по въпроса е най-добре да говори директорът Кехайов.

жандармерия в Габрово
Тихомир Църов, Dariknews.bg


Кехайов от своя страна не се ангажира с ясен отговор, заяви, че има важни ангажименти и поиска разговор на по-късен етап и в удобно за него време.