Засилен интерес към благотворителната кампания за нови детски креватчета
Засилен интерес към благотворителната кампания за нови детски креватчета / netinfo
28 000 лв. струва Коледната украса на Габрово, съобщи кметът Томислав Дончев. Според него е постигнат оптималният вариант - добра цена и добро качество. Кметът информира още, че са изпратени 350 покани за Коледния благотворителен коктейл, който ще се проведе на 19 декември. 30% от поканените вече са потвърдили участието си в него.

Минималната стойност на куверта е 30 лв. По време на благотворителната проява ще се проведе търг на детски рисунки и произведения на художниците Благой Господинов, Янко Янев и Елиза Ковачева, които са предоставили творбите си безвъзмездно. Скулпторът Андриан Новаков е създал специално за проявата икона“Богородица с младенеца”, която също ще бъде разиграна. Събраните на коктейла средства ще се използват за закупуване на нови детски креватчета за детско отделение в Областната болница. Кметът е убеден, че в благотворителната кампания ще се включат много граждани, фирми и бизнесмени.

Голяма част от предприемачите вече са проявили интерес по какъв друг начин освен със средства могат да помогнат. Част от тях вече са заявили желание да доставят креватчета, да ремонтират стаята за игри и санитарните възли и да осигурят бюро, стол и компютър.