Задържани са 7 лица при провеждащата се в Габровска област спецоперация по линия „наркотици”
Задържани са 7 лица при провеждащата се в Габровска област спецоперация по линия „наркотици” / Дарик Габрово, архив

Съвместно със служители на ОДМВР Велико Търново, на 14 септември са задържани за 24 часа трима мъже от Габрово - Весислав К, на 24 години, Асен В., на 31 години, осъждан за наркотици и Стилян Д, 25-годишен. При извършените процесуално-следствени действия, в автомобили и имоти на задържаните са открити и иззети 1,263 кг суха листна маса, която при направения наркотест, реагира на марихуана. По случая е започнато досъдебно производство.

В хода на операцията, в землището на село Поповци, Габрово, е задържан 22-годишния Станислав Б. от Габрово, в момент на полагане на грижи на 8 растения от рода на канабиса., с тегло 2,800 кг. Иззети са инструменти и средства за отглеждане на растенията. По случая е започнато досъдебно производство.

На 15 септември, в района на село Богатово, общ. Севлиево, в местността „Лозята", са задържани двама мъже от Севлиево - Данаил Д., на 27 години и Атанас К., на 26 години, в момент на полагане грижи за отглеждане на 10 растения от рода на канабиса, с тегло 9,070 кг. По случая е започнато досъдебно производство. Извършителите са задържани за 24 часа.

На 15 септември, в село Угорелец, общ. Севлиево, е задържан 20-годишният Стефан П. от същото село. При извършените процесуално-следствени действия, са открити и иззети 1,570 кг суха листна маса, реагираща на марихуана. Стефан П. е задържан за 24 часа. По случая в РУ „Полиция" Севлиево е започнато досъдебно производство.