За интеграционните добавки и цената на инсулина питаха хора с увреждания депутатът д-р Иванов
За интеграционните добавки и цената на инсулина питаха хора с увреждания депутатът д-р Иванов / netinfo

 

Забавеното изплащане на интеграционни добавки и предстоящото намаляване на размерът им беше един от основните проблеми, които хора с увреждания от Севлиево и техни близки поставиха пред депутата д-р Иван Иванов. По покана на сдружение „ВИП", бе организирана среща-дискусия по проблемите на хората в неравностойно положение с народния представител. На нея присъстваха над 40 заинтересовани от цялата община. Срещата продължи повече от два часа, а д-р Иванов се ангажира лично да отговори на въпросите на хората и да постави предложенията им на по-високо ниво.   

      Пред присъстващите д-р Иванов сподели, че по отношение на бюджета, 2010-а ще бъде по-трудна от настоящата, но и че социалното министерство работи в посока увеличаване на  интеграционните добавки. Относно програмата за асистенти депутатът обясни, че тя ще съществува и тази година, но вероятно те ще се осигуряват за не повече от 9 месеца.

      Заплащането на инсулина и възможността да има лекарска комисия за издаване на ТЕЛК-ови решения в Севлиево, а не само в Габрово, бяха едни от най-належащите въпроси, които народният представител се ангажира да провери.