Възрастните хора в Севлиево се потопиха в света на изкуството
Възрастните хора в Севлиево се потопиха в света на изкуството / DarikNews.bg, архив

Празничен концерт за Деня на възрастните хора се състоя в града по инициатива на Културен клуб на пенсионера „Васил Левски".

С безброй песни, танци и приповдигнато настроени, възрастните хора в Севлиево отбелязаха своя празник.

Макар и с побелели коси, но изпълнени с мъдрост, обич и топлина в сърцата, нашите майки и бащи, баби и дядовци забравиха сивото ежедневие и се потопиха в магията на изкуството.

Поздравителен адрес, с пожелание за здраве, дълголетие и бодрост изпрати кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

Приветствие към всички гости отправи и Миньо Минев - председател на Културен клуб на пенсионера „Васил Левски", който е и основен инициатор на събитието. В пълния салон на Дома на културата „Мара Белчева" стотици аплодираха артисти, танцови и музикални формации, които разчувстваха публиката с народни и стари градски песни, и шлагери.

Участие в програмата взеха: Пенсионерски хор „Роса, Росица" с ръководител Веско Самуилов; Хор „Дора Пенева"; Група за народно пеене при Читалище „Развитие - 1870" - „Шарени Цветенца" с ръководител Цветина Маринова; Танцьорите от детски ансамбъл при Читалище „Развитие - 1870" с ръководители Весела и Йордан Йорданови; Фолклорна формация „Веселина" с ръководител Веско Самуилов; Вокална група „Хармония" с ръководител Пламен Пенев; Артисти от театралната група при Читалище „Развитие - 1870"; Народната певица Цветина Маринова; Вокално трио „Звън" и др.

Източник: Община Севлиево