Възрастните хора от ж.к. „Митко Палаузов“ ще имат своето място, където да се събират
Възрастните хора от ж.к. „Митко Палаузов“ ще имат своето място, където да се събират / Община Севлиево

Възрастните хора от ж.к. „Митко Палаузов“ скоро ще имат своето място, където свободно да се събират и общуват“, каза кметът д-р Иван Иванов при проверка на строителните дейности на пенсионерския клуб в квартала.

Той добави още, че изграждането на клуба е започнало тази година, тъй като през изминалата, теренът е бил в етап на подготовка, а процедурите за проектиране и избор на изпълнител са отнели време.

По думите му поетият ангажимент към хората от третата възраст в района, е на път да се изпълни.

„Моето желание е този пенсионерски клуб да се реализира в най-кратки срокове. Ще го направим уютно и приятно място за възрастните хора от квартала. Освен това, клубът ще бъде достъпен и за хората с увреждания, за които ще има специализирана рампа и санитарни помещения“, коментира д-р Иванов.

Пенсионерският клуб в ж.к. „Митко Палаузов“ се строи със средства от Общината, като в бюджета за 2015 г. са осигурени допълнително 40 000 лв., за да може строителството да се довърши.

Той ще се отоплява и поддържа за сметка на общинския бюджет. Очаква се клубът да бъде готов до началото на лятото. „Така общинските клубове за пенсионери в Севлиево стават шест, след като през 2013 година отворихме този на ул.“Воденичарска“, каза д-р Иванов.