/ DarikNews.bg
След оттеглянето на Калин Ангелов от директорския пост в ръководството на „Топлофикация“ Габрово контрола пое Владимир Костов. Това информира вестник „100 вести".

Според изданието инженер Костов има сериозна професионална биография, като през последните години най-ярко се откроява това, че от началник на Брикетна фабрика става изпълнителен директор на дружеството „Брикел“ ЕАД в град Гълъбово.

Плановете на новото ръководство на топлофикацията в града са свързани с осъществяване на всички дейности по ремонтната програма на дружеството през лятото, като основната цел е през следващия отоплителен сезон то да работи на пълен капацитет без аварии и да осигурява възможно най-качествено топлоподаване на своите абонати.

Община Габрово и „Топлофикация" постигнаха съгласие за приключване на делото чрез подписване на спогодба

Освен това ще продължат да се влагат все повече усилия в увеличаването на процента на биомасата в горивния микс, използван за производството на топлинна и електрическа енергия.

От ръководството припомнят, че в края на 2016 година експерти на дружеството сами проектираха и внедриха в експлоатация нов енергиен котел, който се захранва изцяло от биомаса, като продължават непрекъснато да се влагат усилия по неговото усъвършенстване и подобряване на параметрите на работа.