/ Община Севлиево

На игрището на Детско юношеската школа по футбол в парк „Черничките“ в Севлиево беше даден старт на областния етап от програмата на „Ученически игри 2018/2019 г.“ В спор за класиране в следващия етап на игрите един срещу друг застанаха младите футболисти на ОУ „Стефан Пешев“ от Севлиево и отбора от Габрово.

Срещата започна със силен старт и през първото полувреме резултата бързо нарасна до 4:0 за нашия отбор. Последва отпускане през второто полувреме и момчетата от Габрово върнаха два гола, но за повече не им стигнаха силите. Срещата завърши при краен резултат 4:2 за момчетата от ОУ „Стефан Пешев“-Севлиево.

Втората среща беше между юношите на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“-Севлиево и ПТГ „Д-р Никола Василиади“- гр.Габрово. Срещата започна равностойно, но шансът и напоритостта на юношите от Габрово доведоха резултат на полувремето 3:0 в полза на гостите.

Последваха размествания в отбора на габровци, от което се възползваха футболистите, водени от Стефан Кацарски и резултатът бе обърнат в полза на нашия отбор. Последва изравняване на резултата, но при дузпите шансът беше на страната на отбора от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, които завоюваха победа с краен резултат 8:6 (в редовното време 4:4).

На двата отбора им предстои още по една среща, за да се класират за следващия етап. Срещите ще се играят днес, 18 март, на стадиона в гр. Габрово. Отборът на  ОУ „Стефан Пешев“ ще играе срещу момчетата от Дряново, а юношите на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ ще срещнат победителя от срещата между отборите на Дряново и Трявна.

На 13 март в Спортна зала „Дан Колов“ се изиграха срещите от игрите по бадминтон. Община Севлиево се представи с пълен състав от отбори. Противници на нашите отбори бяха основно бадминтонисти от Габрово, само при юношите имаше отбор от Дряново. Нашите момчета и юноши постигнаха категорични победи, но при момичета и девойките малко не достигна - отстъпиха с 2:3 в полза на отборите от Габрово.

Започват празниците на спорта в Севлиево

На 14 март в салона на ПТГ „Д-р Н. Василиади“ се изиграха срещите по шахмат. Юношите от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ – гр.Севлиево се класираха на второ място, а отборът на ОУ „Стефан Пешев“ – гр.Севлиево се класира четвърти.

В последния ден от изминалата седмица в Спортна зала „Дан Колов“ се играха срещите по тенис на маса. Шансове и възможности да продължат имаха и четирите севлиевски отбора, но късметът отново не бе на наша страна. В първия кръг юношите от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ загубиха от отбора на Габрово с минималното 3:4, същия път извървяха и момчетата на ОУ „Емилиян Станев“ от с. Ряховците.

И двата отбора постигнаха победи в спора за третото място. Момичетата от ОУ „Емилиян Станев“ и девойките от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ също загубиха с минимална разлика. Така те заеха вторите места и отпаднаха от следващия етап на игрите по тенис на маса.

Спортна алея на славата в Севлиево

За настоящата седмица програмата е както следва: 18 март се игра футбол, 5-7 клас и 8-10 клас,  на стадион в гр.Габрово като участват два севлиевски отбора;

19 март се провеждат срещи по волейбол, 8-10 клас, в Спортна зала „Дан Колов“ – гр.Севлиево, като участват два севлиевски отбора. Срещите са с начало в 9.00 часа. Първата среща ще се проведе между юношите от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ – гр.Севлиево и отбора от Трявна;

20 и 21 март в зала „Орловец“ – Габрово са предвидени срещите по баскетбол. На 20 март ще играят момичета и момчета 5-7 клас. За класиране в следващия етап ще спорят отборите на момчета ОУ „Христо Ботев“ и момичета на СУ „Васил Левски“ от Севлиево и техните връстници от Габрово и Трявна. За 21 март са планирани срещите за ученици от 8-10 и 11-12 клас, като противници са само отборите от Севлиево и Габрово.