В меморандума между РБ и ГЕРБ ще бъде оставено място за подписа на Радан Кънев
В меморандума между РБ и ГЕРБ ще бъде оставено място за подписа на Радан Кънев / DarikNews.bg
В меморандума между РБ и ГЕРБ ще бъде оставено място за подписа на Радан Кънев
84591
В меморандума между РБ и ГЕРБ ще бъде оставено място за подписа на Радан Кънев
  • В меморандума между РБ и ГЕРБ ще бъде оставено място за подписа на Радан Кънев

Меморандумът между РБ и ГЕРБ ще бъде подписан още през тази седмица, заяви в Габрово Найден Зеленогорски.

По думите му този документ гарантира реформите в съдебната власт, антикорупционното законодателство и още десет ключове системи, сред които държавна администрация, образование, отбрана.

Според Зеленогорски със сигурност под този документ ще се подпишат Меглена Кунева, Божидар Лукарски, Николай Ненчен, Корман Исмаилов и Борислав Великов от БНД, която е асоцииран член на РБ.

"Колегите от ДСБ, след като видят окончателния текст и го обсъдят в рамките на своето ръководство, ще преценят дали да го подпишат или не. От страна на ГЕРБ меморандумът ще бъде подписан от Бойко Борисов", коментира Зеленогорски.

"От ДСБ не участват в преговорите за меморандума, но са в течение на всяка една стъпка от придвижването напред. Ние сме оставили отворена вратата", заяви Зеленогорски.
Демократи за силна България могат да се присъединят, след като вземат решение за позицията си на своето Национално събрание, което е насрочено за 15 март.

Найден Зеленогорски заяви, че мнозинството трябва да положи максимални усилия, за да е спокойно обществото, че ще се направи нужното реформите в България да продължат.