В Германия хората излизали със своя техника да помагат при наводнението
В Германия хората излизали със своя техника да помагат при наводнението / Infoseite - Hochwasser 2013 Bayern

Водната стихия, заляла страни в западна Европа, не отчаяла  германците. Вместо да се вайкат и да чакат държавата да реши проблемите им, те масово се включвали с личните си машини в дейностите по отводняване и разчистване.Това става ясно от разказа на габровката Анита Ангелова, която от години работи в град Розенхайм на около 52 км. от столицата на Бавария Мюнхен.

"Повечето германци разполагат със собствена техника, която ползват за лични нужди в домашните си стопанства. Нямам впечатление, че се наложи властите да приканват хората да се включат в опитите за справяне с последиците от бедствието. Жителите сами излизаха с машини и започваха да помагат, според възможностите си. Това е манталитет много характерен за тях и има от какво да се поучат жителите на други страни, в това число и ние, българите, разказва Анита Ангелова.

В Германия хората излизали със своя техника да помагат при наводнението
netinfo

Габровката успокоява близките и приятелите си, че вече няма пряка опасност. "Спокойно, нависоко сме", отговаря тя на тревожните коментари на приятели в социалната мрежа.

В профила си във Facebook, Анита е публикувала снимки, които са наистина впечатляващи и показват на какво са били подложени хората от пострадалите райони.

"Това е магистралата, по която трябва да пътувам скоро към България", е написала Анита на своя приятелка в Габрово, изпращайки снимка.

Снимките, използвани в публикацията са наInfoseite - Hochwasser 2013 Bayern