Учителят Севда Йонкова е Читател на годината
Учителят Севда Йонкова е Читател на годината / Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“

Най-четящите потребители на библиотечни услуги за 2015 година получиха своите награди на специална церемония в Регионална библиотека "Априлов-Палаузов". Севда Йовкова Йовкова, Лазар Кънев Иванов и Пламен Илчев Илчев са прочели най-много книги от фонда на библиотеката през последните 12 месеца.

"Читател на годината" е Севда Йовкова с най-голям брой прочетени книги – 284 до 18 декември 2015 г. Пламен Илчев и Лазар Кънев се нареждат на второ място с прочетени 246 книги. Севда Йовкова е музикален педагог, преподавател в СОУ "Отец Паисий" в Габрово.

Тя е финалист от Габровски регион в националната кампания "Читател на годината", инициирана от евродепутата Мария Габриел и Столична библиотека с подкрепата на Българската библиотечно-информационна асоциация. Наградата в тази кампания е посещение на Европейския парламент в Брюксел през 2016 година.

Йовкова получи плакет "Читател на годината", грамота и изданието „155 години Габрово град“. Севда Йовкова е дългогодишен читател на Габровската библиотека. Тя благодари на ръководството и екипа на библиотеката за ефективната организация на библиотечната работа, за новите електронни услуги като индивидуалните електронни картони, за възможността да заема нови и интересни заглавия и за приятните мигове, прекарани в залите на библиотеката.