Търси се най-вълнуващата любовна история
Търси се най-вълнуващата любовна история / Европейска комисия, Община Габрово

По случай 25-годишнината на европейските програми за трансгранично сътрудничество Европейската комисия организира конкурс под надслов „ЕС – любов без граници“.

Инициативата вече стартира в навечерието на деня на влюбените – 14 февруари. Целта на кампанията е да намери най-вълнуващата любовна история, която е преодоляла всички трудности от географско, културно, политическо, административно и друго естество.

Участие в надпреварата може да вземе всеки пълнолетен гражданин на Европейския съюз, Исландия, Лихтенщайн, Швейцария, Норвегия и държавите, които са в процес на присъединяване. От желаещите да се включат се очаква да изпратят своята история, разказана чрез снимка и текст до 100 думи, в срок до 15 март 2015 г. на имейл адрес REGIO-EULWB-COMPETITION@ec.europa.eu. В писмото трябва да бъдат посочени имената на автора и неговия партньор, както и държавата, в която пребивават.

Всички материали, които отговарят на изискванията, ще бъдат публикувани във Фейсбук страницата, популяризираща регионалната политика на Комисията – „Европа в моя регион“. На база на получените харесвания ще бъде формиран кратък списък от 25 най-популярни истории, за които ще може да се гласува в периода 20 март – 30 април 2015 г.

Победителят ще бъде обявен в Деня на Европа – 9 май 2015 г. Голямата награда е двудневна романтична почивка за двама в района Мозел край европейската столица Люксембург.

Допълнителна информация за конкурса може да намерите тук.