Творчески уикенд
Творчески уикенд / Музей Дом на хумора и сатирата
В почивните дни, 22 и 23 септември, в Музея на хумора и сатирата ще се потопим в творческа почивка и забавление. В съботният ден ще има специално внимание на изложбата – „Светът според Тодор Цонев”. Ще може да се разгледа с екскурзовод и да се научат любопитни факти от живота и творчеството на художника. Във втората част на срещата ще бъдат изработени от цветна тел рисунки, но необикновени. Те ще оживеят в пространството. А как? Запишете се за участие в нашето ателие и ще научите тънкостта на този нов вид рисуване. 

В неделя ще се строят мостове. Този ден е посветен на световно известния художник Христо Явашев. След като изгледаме филмът „Мост към Кристо” на журналистката – Евгения Атанасова -Тенева, и заедно, в екип (както Кристо винаги е работил), с мама и татко, кака или батко, ще построим мост, с който символично ще се свържем помежду си и с изкуството на Кристо. Не пропускайте и срещата с авторката на филма на 4 октомври, когатo в 18:00 часа в зала "Стефан Фъртунов", тя ще представи новата си книга „Кристо, Владо, Росен и плаващите кейове”, посветена на един от последните проекти на художника, реализиран през 2016 година в Изео, Италия. 

Материалите за ателиетата са осигурени, забавлението и знанията – също. И двата дни, 22 и 23 септември, започваме точно в 11:00 часа.