Трявна е първият град от източна Европа, номиниран за член на Европейска туристическа мрежа Община
Трявна е първият град от източна Европа, номиниран за член на Европейска туристическа мрежа Община / ПП ГЕРБ

Трявна и област Габрово получиха шанс да станат първият регион от Източна Европа, член на Европейска туристическа мрежа. Това се случи по инициатива на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. Номинацията бе направена в рамките на конференция в града на тема „Устойчивост на инвестициите в туризма чрез европейски средства".

Тя се проведе в рамките на мащабен европейски форум, по време на който се срещнаха представители на 28 европейски общини.

В събитието, организирано от евродепутата Андрей Новаков се включиха представители на всички отговорни за развитието на българския и европейски туризъм институции - Кристина Нунес от Европейската туристическа мрежа на регионите, Карло Кораза и Виктория Петрова от Главна дирекция „Растеж" към Европейската комисия, Нивелин Ноев от Главна дирекция „Земеделие и развитие на селското стопанство" към Европейската комисия, председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин, представители на Министерството на туризма и Министерството на земеделието и храните, както и кметът на Трявна Дончо Захариев.

„Тук съм, за да помогна на този прекрасен край да заеме своето достойно място в туристическата мрежа, защото съм убеден, че Трявна има огромен и незаменим потенциал за развитие на европейския туризъм", каза евродепутатът Андрей Новаков. "Мой приоритет са привличането на устойчиви инвестиции, подпомогнати с европейско финансиране в сферата на туризма", заяви още Новаков. Toй бе категоричен, че номинацията на Трявна за член на европейската туристическа мрежа ще генерира растеж на инвестициите в региона.

Трявна е първият град от източна Европа, номиниран за член на Европейска туристическа мрежа Община
netinfo

 

Андрей Новаков, ГЕРБ/ЕНП е номиниран за евродепутат с най-голям принос за развитие на българския туризъм

Андрей Новаков е номиниран от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за евродепутат с най-голям принос за развитие на българския туризъм. Това стана ясно по време на организираната от него конференция в Трявна на тема „Устойчивост на инвестициите в туризма чрез европейски средства“.

Тя се проведе в рамките на мащабен европейски форум, по време на който се срещнаха представители на 28 европейски общини. Номинацията на евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП бе направена от председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска и хотелиерска организация Благой Ралин.

"Благодаря за номинацията за мен тя означава много и ме мотивира с всички сили да продължа да работя за развитието на туризма в България", заяви Новаков. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП заяви увереността си, че Трявна ще стане част от Европейската хотелиерска мрежа.