Томислав Дончев
Томислав Дончев / ПП ГЕРБ

„Голямата битка е страната да запази единствения правилен път, по който вървим. Въпреки някои трудности и неуспехи, това е правилният път. Аз не знам друг път един народ или един човек да стане по-богат, освен ако не произвежда повече. Не бива да се допуска да се отклоним от европейския си път, не заради членството ни, а защото този път означава сигурност“. Това каза в Габрово водачът на листата на ГЕРБ за 7ми многомандатен район Томислав Дончев по време на срещи с избиратели. По думите му, ако България си позволи да остане в периферията на Европа, това може и да не е фатално, но би било много лошо, тъй като геополитическите рискове са големи.

Томислав Дончев беше категоричен, че потенциалът на габровска област да бъде един от икономическите и индустриални центрове на Северна България е огромен и това ще се случи.

Като най-важен приоритет в развитието на инфраструктурата в страната той определи изграждането на автомагистрала „Хемус“.

„Без „Хемус“ Северна България ще загине. В момента в Южна България има 3 магистрали, а в Северна – парче от магистрала. Факт е, че само ние сме доказали, че можем да докараме решението на един проблем до край“, каза още Томислав Дончев.

По думите му, от изграждането на тази магистрала зависи икономическото развитие на Северна България, доходите на хората и ограничаването на демографския проблем.

Относно изграждането на другия ключов инфраструктурен обект в Северна България – Тунелът под Шипка, Дончев обясни, че обходният път на Габрово, който води към тунела, вече е готов почти наполовина. В момента се строи едно от двете сложни съоръжения – малкият тунел под Бакойския баир, който ще е дълъг 600 метра. От тях вече са пробити над 70 метра. „Ако след изборите аз и ГЕРБ имаме ангажимента да решаваме, мисля, че в края на тази година или началото на следващата, най-късно, ще се строи и самият тунел под Шипка“, коментира Томислав Дончев.

Във връзка с проблема с водоснабдяването на Севлиево Дончев беше категоричен, че проблемът е решим, както и че вода има. „Проблемът е в довеждащото трасе, чийто загуби са 70%. Само подмяната му би решила въпроса“, каза Дончев. Като допълнителни мерки се предприема отцепването на 10 габровски села, които сега се водоснабдяват от Севлиево. За захранването им от яз. „Христо Смирненски“ в Габрово вече е осигурена част от сумата, 500 000 лева. „Всичко това ще е напълно достатъчно за решаването на проблема и освен това е реалистично. Ако някой говори, че проблемът ще се реши с построяването на язовир, категорично ви заблуждава“, каза Томислав Дончев.
 

ПП ГЕРБ Габрово
ПП ГЕРБ