Таня Христова: Очаквам подкрепа за демократичното развитие на България
Таня Христова: Очаквам подкрепа за демократичното развитие на България / ПП ГЕРБ

"Очаквам подкрепа за демократичното развитие на България. Гласувайте с разум и отговорност към себе си и своите деца", призова кметът на Габрово Таня Христова.

Г-ЖО ХРИСТОВА, МИНА ПЪРВИ ТУР НА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ. РЕЗУЛТАТИТЕ СА ЯСНИ КАКТО ЗА СТРАНАТА, ТАКА И ЗА ГАБРОВСКА ОБЩИНА. КАК МИСЛИТЕ, ЧЕ ЩЕ СЕ ОТРАЗЯТ ТЕ НА КМЕТСКАТА ИНСТИТУЦИЯ?

Използвам случая да поздравя габровци за активността им по време на първия тур на президентските избори и за това, че застанаха зад европейското развитие на България. По този начин те показаха, че подкрепят сигурността и стабилността на държавата, която е задължителна предпоставка, за да работим спокойно и последователно по места. За мен като кмет, който всеки ден общува с хората, е важно да имам гаранции, че стратегическите за развитието на Габрово проекти ще продължат и няма да бъдат използвани за политически манипулации, каквито за съжаление помним.

ВЕЧЕ ИМА ЗАЯВКА ЗА ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО. МИСЛИТЕ ЛИ, ЧЕ ЩЕ СЕ СТИГНЕ ДО ТАМ И ТОВА ЩЕ РЕФЛЕКТИРА ЛИ ВЪРХУ ОБЩИНИТЕ?

Всеки дисбаланс в държавата рефлектира върху общините. Габрово не може да остане встрани. Ако сега допуснем общините отново да попаднат в ситуацията, с която се сблъскахме преди
повече от три години, отговорността ще е само наша. В Габрово още се борим с част от щетите, нанесени от действията и бездействията на едно правителство. Да си спомним за несправедливо наложените финансови корекции, спрените оперативни програми, застоя в цели сектори. Това не трябва да се повтаря. Оставка на правителството би означавало да попаднем във водовъртежа на процедури, без категорично ясен изход, и евентуално в месеци на безвластие, което е изключително рисково в настоящата международна ситуация и проблемите в Европа и по границите ни.

КАКВИ СА ОЧАКВАНИЯТА ВИ ЗА РЕЗУЛТАТА ОТ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ НА ВТОРИ ТУР?


Очаквам подкрепа за демократичното развитие на България. Хората ясно заявиха на всички политици, че искат промяна, която е възможна единствено чрез истинска законност и отговорност към нацията. Един от ключовите фактори за това е президентската власт, което
ни задължава да я поверим в ръцете на хора с политически опит и способност да следват тези принципи. За мен това са госпожа Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев.

КАКВО БИХТЕ ПРИЗОВАЛИ ЖИТЕЛИТЕ НА ГАБРОВСКА ОБЩИНА?


Да гласуват с разум и отговорност към себе си и своите деца.