Съветват Топлофикация да се включи към газопреносната мрежа
Съветват Топлофикация да се включи към газопреносната мрежа / 100 вести

Народният представител от ПП ГЕРБ е сигнализирал Комисията за енергийно и водно регулиране за липсата на парно в най-студените дни в Габрово, съобщиха от пресцентъра на областната централа на ГЕРБ. Темата развива във водещата си статия вестник "100 вести".

Изданието проследява всички съобщения на сайта на Топлофикация - Габрово, които съобщават за аварии през януари, тъй като за причина топлоподаването да е слабо бе посочено, че има проблем от такъв характер.

В открито писмо до "100 вести" инж. Христо Христов съветва дружеството да се включи към газопреносната мрежа и да осигури допълнително захранване на двата котела.

Предложеният проект за бюджет за 2016 година продължава положителни тенденции в дейността на Община Габрово. Това заявява пред репортер на "100 вести" председателят на ОбС Лена Георгиева. Утре, 27 януари, ще се проведе общественото обсъждане на финансовата рамка на Общината за тази година и дейностите, които тя включва по при- ходи и разходи.

Медицински инструменти от ІІІ век показва севлиевския музей.

През тази седмица в Хаджистояновото училище в Севлиево е експонирана изложба "Медицината в римска провинция Долна Мизия". На вниманието на посетителите за първи път се показват медицински инструменти от римския период.

Според археолога Надежда Ботева те датират от началото на ІІІ век. През 2013 година във фонда на Исторически музей - Севлиево постъпва колективна находка от медицински и фармацевтични инструменти.