Състезание по спускане с планински велосипеди в градски условия
Състезание по спускане с планински велосипеди в градски условия / Дарик Габрово, архив

Над 100 състезатиле са се записали за участие във второто издание на Gabrovo Challenge | Street DHН, което ще се проведе днес. Събитието се провежда с подкрепата на община Габрово и лично от кмета на града Таня Христова, която отново ще присъства на място и ще подкрепи всички местни участници. 

Организаторите този път са си поставили за цел да направят надпреварата още по-интересна и по-оспорвана, като освен промяната на трасето, примамливия награден фонд,  дават и специална възможност за най-бързите състезатели. Байкърите, дали петте най-добри времена в състезанието, ще имат уникалната възможност да станат част от друго интересно събитие - Red Bull Ride the Palace -  състезание по спускане, което ще се проведе през ноември в Националният дворец на културата, София. Трасето за състезанието ще бъде разнообразено с множество интересни препятствия, като различни по големина скокове, виражи, стълби и други градски елементи.

Състезателите ще бъдат разделени в 4-ри основни групи - Жени 15+,  Юноши 15-18, Мъже 19+ и специално за участниците с колела без окачване - Хардтейл 15+.

Забавленията няма да приключат с края на състезанието, защото точно след финиширането на последните участници ще се даде старт на едно ново събитие - „Карнавал по никое време"- октомврийското издание на традиционния карнавал в Габрово, които този път ще протече в различен формат и под  мотото „Карнавалите по света и у нас".

Квалификациите са от 12 до 14 часа. В 14,30 до 16 ч. - финали и в 16,30 - награждаване.