/ Община Габрово
Община Габрово стартира прием на заявления за потребители на интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда по проект „Предоставяне на патронажна грижа за възрастни и лица с увреждания в община Габрово“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г.

Приемат документи за механизъм за лична помощ

Целева група кандидати, които могат да ползват услугата „Патронажна грижа“, са хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване с валидно експертно решение на ТЕЛК (лица с хронични заболявания, лица след оперативна интервенция и след хоспитализация, нуждаещи се от краткосрочно наблюдение и здравни грижи).

Услугата ще се предоставя в домовете на потребителите от мобилен екип - здравни специалисти, социален работник и психолог, в рамките на до 2 часа дневно за период от 12 месеца. Ползвателите не дължат такса за получената патронажна грижа.

Необходимите документи за кандидатстване са: Заявление по образец, което може да бъде получено при подаване на документите или изтеглено от електронната страница на Община Габрово; Документ за самоличност (за справка);

Документ за самоличност на законния представител - настойник или попечител (за справка); Експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК, протокол на ЛКК, актуална епикриза, етапна епикриза или друг медицински документ, доказващ, че кандидатът е с ограничения или в невъзможност за самообслужване (копие);

Удостоверение за настойничество или попечителство (копие); Пълномощно (в свободен текст) за лице, което да подаде заявлението от името на кандидата – когато не се подава лично.

„Топъл обяд“ продължава до 30 април 2020 г.

По проекта „Предоставяне на патронажна грижа за възрастни и лица с увреждания в община Габрово“ не се допуска дублиране на дейностите с ползваните услуги (сходни дейности по други програми). Подалите заявления лица подлежат на социална и здравна оценка на потребностите.

Заявления за ползване на услугата ще се приемат от 19 декември на адрес: ул. „Райчо Каролев“ № 2, ет. 4, офис № 32 (сградата на бившата стоматология), всеки работен ден от 09:00 до 12:00 часа и от 13:00 до 17:00 часа.

Лице за контакт: Нели Тодорова, тел. 0885/ 264-386

Заявление

Информация за потребителя