/ БГНЕС, архив

Силен и временно бурен северозападен вятър с пориви до 20-24 m/s. се очаква в Габровска област за утре - 15 януари. Според прогнозата за 15.01.2019 г. атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за януари – от запад ще се повишава и до вечерта ще достигне средната стойност за месеца.

С какво време ще ни изненада новата седмица?

През следващото денонощие със силен вятър от северозапад, в Източна България от север-северозапад ще продължи да нахлува студен въздух. През нощта над по-голямата част от страната, а преди обяд главно над Източна България ще е облачно и на места в североизточните и планинските райони ще превали слаб сняг. След обяд облачността ще е променлива, по-значителна над планинските райони, където ще прехвърчи сняг. Минималните температури ще бъдат между минус 6° и минус 1°, а максималните – между минус 2° и 3°.

В сряда ще продължи да духа силен северозападен вятър. Ще има променлива облачност, без валежи. Дневните температури ще се повишат. През нощта срещу четвъртък вятърът чувствително ще отслабне, а през деня ще се ориентира от югозапад. Облачността над много райони ще намалее до слънчево време. Ще продължи да се затопля, като в Предбалкана и на места в Източна България дневните температури ще надхвърлят 10 градуса.

Очаква ни облачен вторник с бурен вятър

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg