/ ThinkStock/Getty Images
Прогноза за времето на 15 януари
През нощта над по-голямата част от страната, а преди обяд главно над Източна България ще е облачно и на места в североизточните и планинските райони ще превали слаб сняг. След обяд облачността ще е променлива, по-значителна над планинските райони, където ще прехвърчи сняг.

Жълт код е в сила за територията на цялата страна заради прогнозите да духа силен и временно бурен северозападен вятър с пориви до 20-24 м/с. Минималните температури ще бъдат между минус 6 и минус 1 градуса, а максималните - между минус 2 и 3 градуса.
 

НИМХ


Атмосферното налягане е по-ниско от средното за януари - от запад ще се повишава и до вечерта ще достигне средната стойност за месеца. През следващото денонощие със силен вятър от северозапад, в Източна България от север-северозапад ще продължи да нахлува студен въздух.

С какво време ще ни изненада новата седмица?

В планините ще има променлива, по-често значителна облачност и на места ще прехвърчи сняг. Ще духа бурен вятър от север-северозапад. Ще е много студено, с максимална температура на височина 1200 м около минус 8 градуса, на 2000 м - около минус 13 градуса.
 

ThinkStock/Getty Images


Над Черноморието облачността ще е значителна и главно преди обяд на места ще превали слаб сняг. Ще духа силен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 1-3 градуса. Температурата на морската вода е 5-6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

Снежна красота: 12 места в Европа, които трябва да видите през зимата (СНИМКИ)
 

ThinkStock/Getty Images


В сряда ще продължи да духа силен северозападен вятър. Ще има променлива облачност, без валежи. Дневните температури ще се повишат. През нощта срещу четвъртък вятърът чувствително ще отслабне, а през деня ще се ориентира от югозапад. Облачността над много райони ще намалее до слънчево време. Ще продължи да се затопля, като в Предбалкана и на места в Източна България дневните температури ще надхвърлят 10 градуса.
 

ThinkStock/Getty Images


Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg