/ ThinkStock/Getty Images
Днес преди обяд от запад отново ще се заоблачи и на отделни места в Западна България ще превали слаб сняг, в северозападните райони за кратко снегът ще е примесен с дъжд и ще има условия за поледици. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще са между 2 и 7 градуса.

Жълт код е въведен в три областите в Северна България. Предупреждението е в сила за районите на Видин, Монтана и Враца. В сутрешните часове и до обяд по тези места ще има валежи от дъжд и сняг и главно в планинските районите ще има условия за поледици.

Жълт код е в сила и за черноморската зона на област Добрич. Поривите на вятъра там ще са от юг-югозапад, със скорост до 14-17 м/с.
 

НИМХ


Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

В планините ще е предимно облачно, но само в масивите от Западна България ще има слаби валежи от сняг. Ще духа умерен до временно силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 0 градуса, на 2000 м - около минус 7 градуса.

Снежна красота: 12 места в Европа, които трябва да видите през зимата (СНИМКИ)

По Черноморието преди обяд облачността временно ще се разкъса и намалее, но отново бързо ще се заоблачи. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 5-7 градуса. Температурата на морската вода е 5-6 градуса, а вълнението на морето ще е 1-2 бала.
 

ThinkStock/Getty Images


Във вторник и сряда ще духа силен вятър от северозапад, в Източна България от север-северозапад. Ще е сравнително студено, с променлива облачност и на отделни места ще превали слаб сняг. Минималните температури ще бъдат между минус 6 и минус 1 градуса, а максималните - между минус 2 и 3 градуса. През втория ден минималните температури ще са с още градус-два по-ниски, а дневните - слабо ще се повишат.
 
В четвъртък вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югозапад и дневните температури ще се повишат, повече в Предбалкана и в отделни райони ще надхвърлят 10°. Облачността над много райони ще намалее до слънчево време.
 

ThinkStock/Getty Images


В петък и през почивните дни облачността отново ще се увеличи, но само на изолирани места ще превали слабо, предимно дъжд, а в планинските райони - дъжд и сняг. Минималните температури ще се повишат, дневните ще се задържат високи.
 
В неделя по-късно през деня вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg