съд
съд / / Thinkstock/Getty Images

47-годишен шофьор ще бъде съден, че по непредпазливост е причинил смъртта на пешеходец. Инцидентът станал на 19 септември 2016 година на път в землището на севлиевското село Душево 

Обвиняемият управлявал лек автомобил по пътя от Душево към Столът, като карал със скорост между 50 и 60 км/ч. Пред него, в същата посока, се движил друг лек автомобил, като двете коли били с включени къси светлини.

Пиян мъж пострада при катастрофа на междуселски път

В същото време в средата на пътното платно и в обратна посока, се движел пострадалият пешеходец. Бил облечен в тъмни дрехи и видимо много пиян, като криволичел на зиг-заг  в средата на пътното платно. Водачът на първия автомобил, го видял късно, но успял да го заобиколи, чрез маневра на ляво. Обвиняемият обаче не възприел пострадалия своевременно. Когато предната кола заобиколила пострадалия, чак тогава видял пешеходецът в средата на платното, срещу него, криволичел и размахвал ръце.

Кола блъсна неправилно пресичаща пешеходка

Обвиняемият се опитал да го заобиколи с маневра на ляво и да спира аварийно, но пострадалият също се отклонил в тази посока. Въпреки спасителната маневра шофьорът не успял да предпази пострадалия и го ударил с предната дясна част на колата си. Пострадалият бил откаран в болница, но въпреки предприетите спешни мерки починал в резултат на получените от удара травми.

Предстои насрочване на делото  за разглеждане от съда.