Шест партии се обединиха в Коалиция Избирам Севлиево, подкрепят Йордан Стойков за кмет
Шест партии се обединиха в Коалиция Избирам Севлиево, подкрепят Йордан Стойков за кмет / Коалиция Избирам Севлиево

Шест партии се обединиха в обща коалиция за явяване на местните избори. Коалицията стана факт, след като под коалиционното споразумение сложиха подписите си Петинка Михайлова от БСП, Пламен Христов от партия „Българска социалдемокрация“, Антон Антонов от „Движение за социален хуманизъм“, Боян Ботев от „Партия на зелените“, Магдалена Стоянова – представител на Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“ и Йордан Млъзев от партия „Български социалдемократи“.

Шестте партии подкрепят Йордан Стойков за кмет на община Севлиево и се явяват с обща листа за общински съветници.

Това, което обединява членовете на новата коалиция е "на първо място, че всички са в левия политически спектър. Което обяснява ангажираността им в името на свободата, социалната справедливост, солидарността и демокрацията. А основните акценти, върху които се гради общата им политическа програма са грижата за отделния човек, завишаване качеството на живот на хората, осигуряване на заетост, ограничаване на бедността, грижа за по-добро здравеопазване и образование и по-добра жизнена среда". „Избираме да се явим на изборите обединени, защото заедно можем повече и ще работим по-добре за хората“, каза преди подписване на споразумението Пламен Христов от „Българска Социалдемокрация“.

„Традиция е да се явяваме заедно на избори, защото целите ни са общи. А след като г-н Стойков стана носител на нашия знак за принос в утвърждаването на социалния хуманизъм в община Севлиево, е повече от ясно, че ние подкрепяме кандидатурата му за кмет и ще му помагаме“, содели Антон Антонов от „Движение за социален хуманизъм“.

Магдалена Стоянова е новото лице в ляво.

„Смятам, че на г-н Стойков му отива една широка коалиция от парти и граждански организации“, каза тя.

А Боян Ботев обясни присъствието си в коалицията така: „Вълнувам се от това, което се случва в общината и искам да работя за младите хора. Всички имаме деца, боли ме, че младите напускат Севлиево“.

Стойков благодари за подкрепата и обясни, че решението му да се кандидатира за местните избори не е било лесно.

„През последните години се сблъсках с разочарованията на много севлиевци. Не съм очаквал, че у хората могат да се натрупат толкова болка и страхове. Дадох си сметка, че щом те споделят с мен, разчитат на мен“, обясни той.