/ Darik
Ако паважът на три от улиците в Дряново бъде продаден, с парите могат да се ремонтират две други улици. Това става ясно при проучване на пазара. Общината залага средствата в капиталовите разходи. Оказва се, че има интерес от страна на купувачи. Общинският съвет залага 40 лева на тон, но реално парите ще бъдат повече, тъй като фирмите наддават в офертите си.
 
За първи път се предприема такава стъпка. Паважът е собственост на Общината, но досега – при предходни кметове, е предоставян на фирма, която поема задължението да го извади и пренесе на своя територия. Минималната сума, която може да бъде взета от продажбата на паветата от трите улици е около 72 000 лева. Това е достатъчно за финансиране на две улици с цялостен асфалт.

Запознайте се с ремонтните дейности, които ще реализира Община Дряново през 2019 г.
 
Улиците, които администрацията на Мирослав Семов предвижда да бъдат реконструирани с парите от продажбата на паветата са: „Георги Крусев” – която е в тежко състояние, и „Филип Тотю”. Тротоарът към кв. „Успех” също ще бъде реконструиран.
 
За да се осигури тяхното финансиране е достатъчно да бъдат продадени старите павета от улиците: „Георги Сава Раковски”, „Арх. Рашенов” и част от „Пенчо Койчев”.
 
В начало общинските съветници в Дряново приемат идеята за такъв тип продажба с учудване. Професионалистите в строителния бранш сред тях обаче бързо разбират колко потенциал има в нея. Друг местен парламентарист – Михаил Ганчев, който дълги години е съветник и сега председател на комисията по ТСУ, аплодира идеята и твърдо застава зад аргументите на администрацията на Семов.
 
Кметът Мирослав Семов подчерта, че разчита на всички общински съветници, но често се случва те да не разчитат на него. Пример са политическите гласувания, които са зададени на национално ниво. При гласуването на бюджета за 2019 г., който е близо 14 млн. лв., при досегашни около 8 млн. лева, опозицията от БСП не дава подкрепа. Това за Семов е необяснимо, ако се гледат интересите на местната общност.

Приключи реконструкцията на ул. „Шипка” в Дряново (СНИМКИ)
 
В комисиите преди заседанието на Общинския съвет социалистите подкрепят, но на самата сесия – не. Мирослав Семов коментира, че не бива политически аргументи да оказват влияние върху толкова важни решения, които са в името на подобряване ситуацията в общината.
 
Интервюто, в което кметът Мирослав Семов разказва за историята с паветата, чиято продажба осигурява реконструкцията на две улици, може да слушате в програмата на Българско национално Дарик радио на 8 март между 10:00 и 12:00 часа.