Севлиево
Севлиево / Видима Идеал Стандрат

С празник в Севлиево започнаха събитията на „Идеал Стандарт – Видима“ АД, посветени на отбелязването на 25 години от създаването на смесеното дружество между „Видима“ АД и „Американ Стандарт“. Предстоят събитията във Велико Търново на 14 юли и в Габрово на 16 юли. Годишнината преминава под надслов „25 години Идеал Стандарт в България“.

Празникът в град Севлиево е израз на непрекъснатия стремеж на компанията да прави живота на хората в града по-добър. Празникът в парк „Казармите“ включваше различни приложни работилници и дейности със състезателен характер, томбола и игри с награди. За децата бе предвиден сладолед и минерална вода.

Близо до сцената бе организирана “Зона за приложни изкуства” – всички желаещи имаха възможност да се включат в двете ателиета по „Грънчарство“, където да изработят глинено изделие, което да си вземат за вкъщи, ателие „Татко и аз – дом за птички“, ателие „Мама и аз обичаме бижута“, Кулинарна работилница „Вкусно, здравословно, красиво“.

Активно участие на малки и големи имаше в игрите: „Сглоби люлка, подари усмивка”, „Единството на елементите в екосистемата”, „Да напишем заедно“, „Спондж Боб квадратни гащи“, „Опъване на палатки“, „Намери съкровището“ и други.

По време на празника имаше демонстрации на отбора по футбол за момичета „Севлиево лейдис“, на клуба по таекуон-до „Тервел 2006“, на клуба по ракетомоделизъм.

За настроението на гостите се погрижиха вокална група Up-stream voices и Поли Паскова.

Празникът в Габрово 

По случай годишнината, фирмата организира празник на поляната в местността Градище на 16.07./неделя/ от 10.00 часа. Добре дошли са всички габровци, а забавлението е гарантирано.

В рамките на празника организаторите са подготвили арт работилници със занимания за цялото семейство. В ателие „Грънчарство“ всеки ще може да усвои тънкостите при изработката на глинени изделия, а най-активните татковци, заедно със своите деца, ще могат да изработят и отнесат в дома си къщичка за птици. За дамите е подготвено ателие „Мама и аз обичаме бижута“, в което сами ще могат да сътворят най-красивото бижу и да го отнесат като спомен от празника.

Очакват Ви и отборни състезания, игри за ловкост, бързина и съобразителност. Ще може да си приготвите здравословен сандвич в нашата кулинарна работилница, да сглобите люлка или да покажете своите умения за бързо разпъване на палатка. За най-добрите в игрите са предвидени награди.

Ще бъде осъществена и томбола, в която „Идеал Стандарт – Видима“ АД ще раздаде редица подаръци. За най-малките посетители на празника фирмата е осигурила безплатен сладолед.

Празничната програма ще се допълва от изпълненията на талантите от група Up-strеam voices, а кулминацията ще е концерт на фолклорната изпълнителка Поли Паскова.

Към момента в предприятието работят 3200 души, над 620 от които са габровци, а над 2000 – севлиевци. Производителят на санитарна керамика и арматура „Идеал стандарт – Видима“ планира да увеличи производството си в България с близо 30% през следващите три години. Разширяването е част от новата стратегия на собственика Ideal Standard International (ISI), която включва най-мащабната инвестиция за последните десет години. През този период базираната в Белгия компания ще вложи общо над 100 млн. евро, като значителна част от сумата ще бъде насочена към предприятието в Севлиево. Очакванията са от следващата година компанията да увеличи производството, което ще доведе до ръст на продажбите и печалбата.