„С песен на сърцето“ -
IX Национален Музикален празник
„С песен на сърцето“ - IX Национален Музикален празник / Регионален исторически музей-Габрово
На 23 юни, от 10:00 часа за девети път ще се проведе Националният музикален празник на старата градска песен „С песен на сърцето“ в Габрово. Негов организатор е Регионален исторически музей – Габрово, стожер на опазването на материалното и нематериалното културното наследство на нашия град.

Дечковата къща не напразно носи и едно друго име – „Къщата на спомените”

При хубаво време празникът ще се проведе на открито пред музеен обект „Дечкова къща“, където е представена постоянната експозиция на РИМ – Габрово „Градски бит от края на XIX до 40-те години на ХХ век“. Подходящо място за възраждане на старото градско изкуство, място което съхранява и представя специфичната градска култура.

VIII Национален Музикален празник на старата градска песен „С песен на сърцето“

При лоши атмосферни условия събитието ще се проведе в сградата на Регионален исторически музей – Габрово на ул. „Николаевска” №10. Музикалният празник няма конкурсен характер, нито такса за участие. В него могат да се включат различни професионални или самодейни вокални групи и състави от цялата страна.

Културната институция кани всички. Остават броени дни, в които желаещите да участват могат да се запишат. Това могат да направят на тел. 066/80-69-05, е-mail: museum_gabrovo@abv.bg или на място в сградата на Регионален исторически музей – Габрово, ул. Николаевска № 10 или в Дечкова къща.