Ротвайлер разкъса тревненка
Ротвайлер разкъса тревненка / netinfo
Ротвайлер разкъса тревненка
17909
Ротвайлер разкъса тревненка
Ротвайлер разкъса тревненка
  • Ротвайлер разкъса тревненка
  • Ротвайлер разкъса тревненка
39-годишна тревненка е в болница след като ротвайлер я нападна в центъра на града. Животното е откъснало една четвърт от скалпа на жената. Тя е настанена в хирургично отделение на местния стационар и, според лекуващия лекар д-р Христофор Ангелов, е получила сериозни травми. Пострадалата е с голяма разкъсно-контузна рана на главата, с рана на гърба и дясната ръка. Възстановяването й ще продължи най-малко две седмици, ако не се наложи пластика.
Инцидентът е станал тази сутрин около 10 часа, на улица „Ангел Кънчев”. Жената излизала от хранителен магазин, когато била нападната и повалена от кучето. Първи на помощ се притекли минувачи и клиенти на близко кафене. Неговият собственик Веселин Димитров разказа пред Дарик, че са били нужни големи усилия, за да откъснат животното от жената, главата на която била в кръв.
Ротвайлерът обитава близка къща, в която се помещава и фирма. Имотът граничи с детска градина и ясла.
Съседи разказаха, че животното е пускано да се разхожда свободно през почивните дни в двора на жилището. Собственикът на кучето, Янко Миков, не бе открит за коментар. Според други свидетели, преди инцидента животното е било развеждано от служител във фирмата, който  бил в нетрезво състояние. То не е имало намордник. По случая е образувано досъдебно производство, а ротвайлерът е откаран в габровския приют за кучета, където ще бъде изследван.
Разказът на свидетелите във файл 1
Д-р Ангелов за състоянието на пострадалата във файл 2