Ремонтни дейности от републиканската пътна мрежа на територията на община Севлиево
Ремонтни дейности от републиканската пътна мрежа на територията на община Севлиево / Дарик Габрово, архив

 

Директорът на Областно пътно управление информира за дейностите, които предстои да бъдат извършени на проблемни участъци от републиканската пътна мрежа на територията на община Севлиево, за които кметът на Общината Йордан Стойков алармира.

Обрушването на срутището, намиращо се по пътя Стоките- Батошево, е било заложено за изпълнение в допълнителна планова заявка за месец октомври 2010 г. и възложено от Областно пътно управление Габрово на фирма- изпълнител. Тя не е успяла да извърши дейностите, тъй като договорът с Агенция „Пътна инфраструктура", респективно ОПУ Габрово изтичал, а срокът за изпълнение на одобрените в плановата заявка видове работа - много кратък. Обектът е заложен в Аварийната програма за 2011 г.

За водостокът, намиращ се по пътя Кормянско-Крамолин, е възложено през ноември 2010 г изготвянето на технически проект за основен ремонт, в който ще бъде заложен и ремонт на всички съоръжения по трасето. След одобряване на проекта от Агенция „Пътна инфраструктура" ще бъде включен за изпълнение.

Същото се отнася и за моста над р. Крапец. Ремонтните дейности на моста над р. Росица по пътя Севлиево - Богатово са залагани в програмите на Пътната агенция от 2-3 години. От Областно пътно управление информират, че обектът е заложен в Аварийната програма за текущата година и след одобрението ще се предприемат необходимите мерки.