Пътищата в община Габрово са проходими при зимни условия
Пътищата в община Габрово са проходими при зимни условия / DarikNews.bg

На територията на община Габрово в продължение на 12 часа продължава да вали плътен (мокър) сняг. Духа слаб северен вятър със скорост до 2 м./сек. Височината на снежната покривка в централната градска част е 5-6 см, а за населените места във високата част на планината снежната покривка достига 20 см. Температурата на въздуха е 0,1 градуса.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия. Температурата на въздуха там е минус 4 °С. Височината на снежната покривка е 25 см. Вали сняг, пътното платно е обработено, почистено и опесъчено. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътят за месността Узана е почистен и проходим при зимни условия. Пътищата за Севлиево, Трявна, Дряново се почистват и са проходими при зимни условия.

Основните дейности относно електроснабдяване, транспорт, водоснабдяване, топлофикация, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност при зимни условия.

За снегопочистване и опесъчаване на улиците и пътищата в градската част от ОП Благоустрояване работят общо 19 машини. Фирма

Днес ще продължи да превалява, предимно сняг, но валежите постепенно ще отслабнат, а след обяд и ще спират. От запад облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Температурите ще се повишат и очакваната максимална днес е около 4°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде около и над средното за месеца. В планината ще бъде облачно, ветровито и с валежи от сняг. Ще има виелици и навявания. След обяд валежите ще спират. Ще духа силен, по високите и открити части - до бурен вятър от север-североизток.
Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра - около минус 8°.

Информация за възникнали кризисни събития на територията на община Габрово може да съобщавате на тел. 066 80 33 28; 0884 000 141; 066 818 375;