Пътищата нормално проходими
Пътищата нормално проходими / Дарик Габрово

Пътищата в региона са проходими при зимни условия, съобщават от общината. Температурата на въздуха в Габрово е +1°С. Времето е облачно, с валеж от сняг, духа слаб доумерен северозападен вятър със скорост 2-3 м/сек. Влажността на въздуха e 86%. Температурата на въздуха на връх Шипка и в местността Узана е 0°С.  

Електроснабдяването, водоснабдяването, топлоподаването и съобщителните връзки са нормални.  

Градските и междуградски автобусни линии са покрити.  

Проходът Шипка е проходим при зимни условия. Пътната настилка е мокра. До 30 март 2010 година през прохода е забранено движението на тежкотоварни МПС с обща маса над 10 тона. Пътят за Узана е проходим при зимни условия. Видимостта навсякъде е добра.  


Времето днес ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще се образува снежна покривка. Температурата през деня ще продължи да се понижава и ще достигне минус 2-3°С. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за януари и през деня бавно ще се повишава.  

В планината ще бъде ветровито със силен до бурен север-северозападен вятър. В района на прохода Шипка и местността Узана се очакват виелици и усложняване на пътната обстановка. Очаквана максимална температура на височина 1200 м около минус 6°С, на 2000 м около минус 10°С .