Местните излизат на протест, тъй като жалбите им към държавата са без отговор
Опасен мост, връзка между три общини, е пред срутване. Съоръжението се намира край севлиевското село Кръвеник, а по него всекидневно минава училищен автобус, както и много хора, които работят в региона.

На практика мостът свързва областите Габрово и Ловеч в Стара планина. Местните хора излизат на протест, тъй като три години жалбите им към държавата са без отговор, предава NOVA. Хората споделят, че близо 100-годишният мост се руши с години. Те се опасяват от трагедия, подавали са многократно сигнали, по които до момента няма резултат.

„Първият сигнал е от 2018 г. Досега сме подавали редовно сигнали всяка година, а съоръжението се разваля с годините все повече”, обясни кметът на селото Цветомир Василев.

По изчисления на Община Севлиево, ако пътят се разруши, това ще засегне жителите на две области - Габрово и Ловеч. Пътят е и връзката до курортните градчета в региона, като Априлци.

„Получили сме всички сигнали, предприели сме мерки, като е ограничено преминаването на тежкотоварни автомобили. Изготвен е проект за цялостен ремонт на пътя, който включва и укрепване на съоръжението.

За нас основен приоритет е осигуряването на безопасна експлоатация на републиканската пътна мрежа. Имаме уверение, че през 2022 г. проектът ще бъде одобрен. За съоръжението ще бъдат нужни 148 000 лв.”, обясни директорът на Областното пътно управление инж. Деян Георгиев. Според него за падане на моста не може да се говори.
nova.bg