Продължава изграждането на системата за видеонаблюдение
Продължава изграждането на системата за видеонаблюдение / netinfo

Продължава изграждането на системата за видеонаблюдение в града, каза на редовния си брифинг днес кметът Томислав Дончев. “Търсим партньорство с организации и фирми, които извършват по друг повод изкопни работи, за да положим кабел за оптично трасе- за видеонаблюдението на града”. В момента се изгражда трасе за оптичен кабел, с което да се покрие основната ос на града- от кръстовището на ул. “Стефан Караджа” - “Могильов” до Областната администрация, както и от кръстовището до Районна служба пожарна безопасност и защита на населението и от Областната администрация до Етъра.

Изпълнителят, докато извършва изкопни работи за своите цели, полага заедно с това тръба от усилен полиетилен, в която на по- късен етап да се положи оптичният кабел. В момента се преговаря за изграждането на трасето в посока село Поповци. Предимство на оптичното трасе е, че във времето може да се добавят много камери за наблюдение.

Около 40- 50 хил. лв ще са необходими за полагането на оптичния кабел. По- късно ще бъдат поставени камери. Над 38 точки за видеонаблюдение се предвижда да бъдат обхванати. “Това видеонаблюдение ще се изгражда в продължение на 5-6 години и може би 2 млн. лв. няма да са достатъчни за да започне да функционира”, каза още Дончев.