Представят две оперативни програми на поредица от срещи в област Габрово
Представят две оперативни програми на поредица от срещи в област Габрово / ОИЦ-Габрово

Областен информационен център – Габрово ще проведе поредица от информационни срещи в периода 2 - 6 ноември 2015 г. за представяне на актуални процедури по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ и запознаване с предизвикателствата пред Оперативна програма „Добро управление“.

Събитията ще се проведат по график: 03.11. в град Дряново в парк-хотел „Дряново“; 04.11. в град Трявна в залата на ЦПО „Инфоцентър“, ул. „Ст. Планина“59; 06.11. в град Севлиево в ХГ „Асен и Илия Пейкови“. Всички събития са с начален час 10:30 часа.

Поканени за участие в срещите са представители от общински администрации, образователни институции, народни читалища, неправителствени организации с образователна и интеграционна насоченост, както и всички заинтересовани страни.

Цел на разискваните процедури по ОПНОИР е образователна интеграция на деца в неравностойно положение, от етническите малцинства и търсещи или получили международна закрила. Присъстващите ще имат възможност да се запознаят и с предизвикателствата пред националните и общински администрации в реализацията на проекти по ОП „Добро управление“, които да доведат до ефективно ползване на електронни услуги в здравната  система, да осветлят и ускорят процесите на съдебната реформа и да направят по-ефективна работата на общинските администрации.

В община Габрово желаещите да се запознаят с разискваните процедури се приканват за среща с експертите на ОИЦ – Габрово всеки работен ден в офиса на центъра с адрес пл. “Възраждане“ 3. Областен информационен център – Габрово предоставя информация за възможностите за финансиране с европейски средства по всички оперативни програми през програмния период 2014 -2020 г.